GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Gazi Anaokulu

Gazi Anaokulu

Cumhuriyet Mah.13138 Nolu Sokak No2 Su deposu yanı Şahinbey/Gaziantep
Vizyon
Okul öncesi eğitim sürecine erken başlamanın esas olduğunun ve erken yaşta keşfedilen yetenekler ile ilgilerin en üst düzeyde başarıya çevrilebileceğinin ve bu sürecin ilköğretime hazırlık aşamasına önemli katkılar sağlayacağının farkındalığı içerisinde olunmalıdır. Bu düşünceden hareketle öğrencilerimizin yeteneklerini ve ilgilerini ortaya çıkarmak için zenginleştirilmiş ve çeşitlendirilmiş öğretim ortamları sağlayarak, öğrencilerimizi; bireysel farklılığının bilincinde olan, ilgi ve yeteneklerinden haberdar, insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, sosyal becerileri gelişmiş, öğrenmek için çabalayan, hayat boyu öğrenmeye açık bireyler olarak yetiştirmektir.
Misyon
Her öğrencinin kolaylıkla öğrenebildiği bir yol mutlaka vardır. Hedefimiz, öğrencilerimizin seviyelerine uygun öğrenme yöntemlerini kullanarak, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak, öğrenmelerini sağlamak ve öğrendiklerini kalıcı hale getirmektir. Öğrencilerimizin mutlaka yetenekli ya da ilgili oldukları bir alan vardır. Hedefimiz, öğrencilerimizin yetenekli olduğu ya da ilgi duyduğu alanlarda eğitim ortamlarını, gelişim düzeylerine uygun materyallerle düzenleyerek, performanslarını en uygun düzeyde gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır. Önemli olan noktalardan biri şudur ki; çocukların ailelerinin ve hayatına girmiş olan ya da girecek eğitimcilerin, onların ilgi ve yetenek alanlarının farkındalığını sağlaması ve bu kapsamda çocukların kendini en üst düzeyde gerçekleştirmesine yardımcı olmasıdır.
Başarılar
2019-2020 eğitim öğretim yılında UNICEF ve MEB´in "EĞİTİMDE BİRLİKTEYİZ" projesinde pilot okul olarak yer aldık. 2019-2020 eğitim öğretim yılında okullar arasında başlatılan Çevre ve Şehircilik çalışmalarından biri olan "SIFIR ATIK" projesinde (Şahinbey Belediyesi´nin başlattığı proje olan) 14 bin ton atık topladık ve Şahinbey Anaokulları arasında 2. olduk.
Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM
Sabah Devresi-07:40 12:40 Öğle Devresi-12:50 17:50
Yukarıbayır otobüsleri ya da 60.yıl dolmuşları ile okulumuza ulaşabilirsiniz.
CUMHURİYET-YUKARIBAYIR ÜSTÜ-MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI-ŞAHİNBEY/GAZİANTEP
Şehir Merkezi
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzun %100 doluluk oranı ile çalışması için gereken çalışmaları ve analizleri her yıl yapmaktayız. Özellikle salgın süreci öncesinde aktif alan taramaları yaparak kapasitemizin üzerine çıktık ve eğitim öğretime çevremizdeki her çocuğun ulaşabilmesi için çalışmalar yaptık. Yapmaya devam ediyoruz.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%100 bir üst kademelere (ilkokula) öğrenci yerleştirme oranına sahip bir okul olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda hemen hemen her yıl yerel okul projeleri ve e-twinning projeleri yürütülmektedir. Bakanlığın dahil ettiği proje çalışmalarına da katılımlar sağlanmaktadır.